Parkinson – dieta Aproten

Alimentația corectă în boala Parkinson este o parte integrantă a terapiei și este esențiala pentru pastrea sanatatii. APROTEN, este printre putinele branduri de produse alimentare din Europa care ofera o gama foarte larga de produse.

Numeroase studii au aratat, de asemenea, că la pacienții care adopta o dieta echilibrata cantitatea de proteine ​​de origine animală (de exemplu, carne, pește, brânză, ouă), alaturi de alimentele cu continut scazut de proteine, îmbunătățește eficacitatea tratamentului medicamentos și astfel favorizează mobilitatea pacientului cu o reducere a simptomatologiei.

Pentru imbunatatirea digestiei si absortia medicamentelor, recomandam tipul de dieta de mai jos:

1. MIC DEJUN

Un pahar de lapte este, în general permisă, să fie completat cu o parte din carbohidrati, cum ar fi biscuiti cu continut scăzut de proteine-APROTEN​. Doar pentru micul dejun, este permisa, miere sau zahar in cantitate mica.

2. PRANZ

Paste fainoase sau orez cu continut scazut de proteine-APROTEN. Nu folosiți brânză rasa peste paste. Se poate completa cu legume si ca desert cu un fruct sau biscuiti cu continut scăzut de  proteine-APROTEN.

3. CINA

Masa de seară trebuie să conțină proteine ​​de origine animală sau vegetală.

Iti recomandam:

Pește de cel puțin două ori pe săptămână

Carnea de vita fiarta, maxim de două ori pe săptămana.