Insuficienta renala – cum va poate ajuta Aproten?

Cum pot ajuta alimentele APROTEN:

Dieta saraca in proteine ​​ajuta rinichii prin reducerea volumului lor de muncă. Reducerea proteinelor alimentare prin alimente gen APROTEN, cu continut scazut de proteine implică o reducere a presiunii rinichilor si prelungește viața și funcția lor.

În concluzie, starea de sănătate a rinichilor se poate optine prin limitarea aportului de proteine. În timpul tratamentului, nutriția adecvată prin alimente cu proteine scazute, poate ajuta la evitarea unor complicatii ale Insuficientei Renale Cronice si poate intarzia mult intrarea in dializa. Tratamentul, fara o nutritie saraca in proteine ​​si saruri minerale, nu ajuta foarte mult functiile renale. Chiar si in cazul in se trece la dializa sau transplant, se recomanda acelas tip de nutritie saraca in proteine ​​si saruri minerale

Despre Insuficienta Renala Cronica:

Insuficienta renala cronica (IRC) este un sindrom caracterizat printr-o reducere progresivă a funcțiilor rinichilor. Parametrul principal al evaluării funcției renale este masurarea creatininei; Aceasta măsoară capacitatea rinichilor de a curata sangele de creatinină, o proteina care se gaseste in muschii. Prin măsurarea cantității de zi cu zi a creatininei în sânge și urină, poate fi calculată rata de filtrare glomerulară (RFG), sau eficiența cu care rinichii curata sangele.

Funcția renală este clasificată în cinci etape, pe baza ratei de filtrare glomerulara (RFG). Etapa 1 corespunde unei funcție renală normală. Cu etapa a-3 a începe Insuficienta Renala Cronica în sens strict. La etapa 5 rinichii nu mai sunt capabili de a filtra sângele de deseuri. In aceasta etapa apare necesitatea de a înlocui rinichii lipsa cu un rinichi nou (prin transplant) sau prin dializa care utilizează un aparat, numit rinichi artificial, capabil să curețe sângele de substanțe reziduale.

Insuficienta Renala Cronica este o boala tacuta, ale carei cele mai evidente simtome sunt: greață, slăbiciune, somnolență, pierderea poftei de mâncare.

Nivelul Insuficientei Renale Cronice poate fi controlat prin urmatoarele teste: controlul tensiunii arteriale, teste de sange si teste de urina.